Bureau Takako Kondo is een cultureel intermediair bureau op het gebied van Kunst, Taal en Wetenschap omtrent Japan. In de dienstverlening van dit bureau legt eigenaresse Takako Kondo in het bijzonder de nadruk op het bijstaan van wederzijdse communicatie tussen Nederland en Japan door “in het midden” van die twee culturen te staan. De term "cultureel intermediair" verwijst naar een interculturele liaisonfunctie. Deze houdt zich niet louter bezig met verbale communicatie, maar let ook nauwkeurig op epistemologische en semantische verschillen tussen culturen om in

elke situatie een optimale verstandhouding te bereiken. Via dit cultureel intermediair bureau biedt ze een brede dienstverlening aan, die betrekking heeft op zowel het terrein van kunst en wetenschap, als die van Japanse taal en cultuur. 

 

Takako Kondo is kunsthistorica en heeft uitgebreide ervaring om bij te staan bij diverse (kunst)instellingen en particulieren als tolk, vertaler, adviseur en taal & interculturele trainer in Nederland. Ze heeft een Master of Fine Arts (MFA) in Toegepaste Kunst van de Tokyo University of the Arts. Ook heeft ze de opleiding Art Management aan de Keio University in Tokyo afgerond. Daarnaast heeft ze een Master of Arts (MA, Drs.) in Kunstgeschiedenis en een Master of Arts (MA, cum laude) in Kunstwetenschappen van de Universiteit van Amsterdam. Ze spreekt en schrijft Engels en Nederlands vloeiend. En ze is houder van het diploma Staatsexamen Nederlands als tweede taal (NT2), programma II. Haar moedertaal is Japans.